Verpleegkundigen: zorg in ziekenhuis gaat achteruit

De situatie in de zorg verslechterd. Dat geeft 81 procent van de ziekenhuisverpleegkundigen aan in een enquête van de SP. Daarnaast vindt bijna driekwart van de verpleegkundigen dat er meer bureaucratie is.
Nurse-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Uit de enquête blijkt dat het merendeel van de 1120 ziekenhuisverpleegkundigen die reageerden vindt dat de kwaliteit van zorg de afgelopen jaren achteruit is gegaan. De meeste reacties kwamen van verpleegkundigen van het Zuyderland, het Catharina Ziekenhuis en het HagaZiekenhuis. Voor de verslechterde situatie noemen ze verschillende oorzaken, zoals meer bureaucratie (71 procent) en een toename van de werkdruk (47 procent). Renske Leijten, Tweede Kamerlid voor de SP: ‘Ik schrok er echt van dat zo’n hoog percentage de zorg vindt verslechteren, dat de nood zo hoog is. Ik kreeg al langer signalen van ziekenhuisverpleegkundigen dat ze overbelast zijn en dat

0
539

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.