Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen behalen te weinig winst

Nederlandse ziekenhuizen behalen te weinig winst. Het Financieele Dagblad schrijft dat de ziekenhuizen in 2006 de helft minder winst behaalden dan het jaar ervoor. Het dagblad baseert zich op representatief onderzoek van onderzoeksbureau Gupta Strategists.

Door de magere resultaten groeien de financiële reserves van ziekenhuizen niet hard genoeg om de nieuwe risico’s van marktwerking op te vangen. Directeur van het Waarborgfonds voor de Zorgsector, Herman Bellers, zegt in het Financieele Dagblad dat de ‘de toename van de risico’s sneller gaat dan de toename van de financiële buffers’.

Financieel kwetsbaar

Anshu Gupta noemt in het dagblad de financiële situatie van de ziekenhuizen ongezond: “Ziekenhuizen moeten investeren. Dat kan je niet doen als je financieel kwetsbaar bent”. Het weerstandsvermogen ligt bij een normaal bedrijf ergens tussen de 25 tot 40 procent. Bellers van het waarborgfonds schat in het Financieele Dagblad dat grofweg twee derde van alle ziekenhuizen nog steeds een weerstandsvermogen heeft dat beneden de tien procent van het balanstotaal ligt. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

‘Algemeen ziekenhuis redt het niet in huidige vorm’

Kleine ziekenhuizen doen het beter

Dossier ZorgVisie top 100: It takes two to tango.

Links:

– Het Financieele Dagblad

– Zoek in het ZorgVisie archief

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.