Ziekenhuizen betalen meer voor ZorgDomein

De prijs voor het gebruik van het digitale platform ZorgDomein is voor veel ziekenhuizen gestegen, in sommige gevallen zelfs verdubbeld. Volgens ZorgDomein heeft de prijsverhoging te maken met een herijking van het prijsmodel. Volgens bestuurder Mark van Houdenhoven van de Maartenskliniek komt het door private equity. De NVZ houdt het in de gaten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bestuurder Mark van Houdenhoven van de Maartenskliniek en bijzonder hoogleraar economische bedrijfsvoering in de gezondheidszorg zegt in NRC dat de prijsverhoging een direct gevolg is van private equity, waarbij investeerders buiten de aandelenbeurs om financieel in bedrijven participeren. Vorig jaar heeft Levine Leichtman Capital, een Amerikaanse investeerder, een belang van 35 procent in ZorgDomein genomen.

Geen alternatief voor doorverwijzing

ZorgDomein is een digitaal platform waarmee huisartsen patiënten doorverwijzen naar specialisten in het ziekenhuis. Vrijwel alle huisartsen gebruiken ZorgDomein, net als bijna alle ziekenhuizen, andere zorginstellingen en paramedici en vrijgevestigde professionals in de geestelijke gezondheidszorg. De ziekenhuizen betalen voor ZorgDomein, niet

0
1744

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.