Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen kunnen griepgolf aan volgens Schippers

Door het griepvirus dat momenteel heerst is geen sprake van een nijpende situatie in ziekenhuizen, maar het is wel drukker dan normaal. Dat zei minister van Volksgezondheid Edith Schippers vrijdag.
schippers.jpg

Een aantal ziekenhuizen in Nederland heeft een opnamestop afgekondigd in verband met de griepepidemie. De minister benadrukte dat het hierbij gaat om patiënten van wie behandeling kan worden uitgesteld. ‘Het is even schuiven. Ziekenhuizen kunnen dat best aan, maar het is wel druk.’

Vooral de uitval van personeel dat door de griep wordt geveld zorgt voor veel druk op de ziekenhuizen.’Als je het druk krijgt met nieuwe patiënten en je personeel neemt af, dat is meestal iets wat drukte veroorzaakt.’ (ANP)

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.