Ziekenhuizen melden 20 calamiteiten niet

Ziekenhuizen hebben in 2014 circa 20 calamiteiten niet gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het aantal niet-gemelde calamiteiten kan nog hoger liggen. Dat zegt Hans Schoo, hoofdinspecteur curatieve zorg, geneesmiddelen en medische technologie, in een interview met Zorgvisie.
Hans Schoo_450.jpg
Foto: Hans Schoo

De IGZ kwam  alsnog achter de niet-gemelde calamiteiten doordat andere betrokkenen wel bij de Inspectie aan de bel trokken. De ziekenhuizen hebben een boete gekregen. Hans Schoo sluit niet uit dat het werkelijke aantal niet-gemelde calamiteiten nog hoger ligt. ‘Misschien gebeurt het nog vaker, want we kunnen niet weten wat we niet weten’, zegt Schoo in een interview dat 26 februari verschijnt in Zorgvisie Magazine.

Rechtvaardige cultuur
De academische ziekenhuizen in Utrecht (UMCU) en Amsterdam (AMC) kwamen onlangs in het nieuws vanwege het niet-melden van calamiteiten. Schoo wil als hoofdinspecteur bijdragen aan een rechtvaardige cultuur, waarin ziekenhuizen en zorgverleners

0
69

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.