Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuizen mijden discussie over vermijdbare sterfte

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Elke dag gaan er drie patiënten mogelijk onnodig dood in ziekenhuizen. Ziekenhuizen, medisch specialisten, verpleegkundigen, de Inspectie en het ministerie van VWS weten niet waarom de daling van deze potentieel vermijdbare sterfte stagneert sinds 2012. Laat staan dat ze weten wat ze er aan moeten doen. ‘Het is complex en de zorg is verbeter-moe.’
Ronnie Van Diemen Congres Zv Door Rob Jastrzebski
Vlnr: Catharina van Oostveen (verpleegkundige en adviseur wetenschap, Spaarne Gasthuis), Jaap Hamming (hoofd vaatchirurgie LUMC), Ronnie van Diemen (directeur-generaal curatieve zorg VWS) en dagvoorzitter Karlijn Meinders (BNR) op het congres Safety Leadership in Medicine (SLIM 2030) in Delft. Foto: Rob Jastrzebski

Ziekenhuizen kunnen jaarlijks mogelijk duizend doden

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Zorgelijk! zoveel nieuwe technieken, zoveel onderzoeken enz. en toch weet men niet waarom de ouderen overlijden? Ik heb er als oudere geen goed gevoel over. De angst die mij bekruipt is dat men niet zoveel aandacht aan de ouderen wil besteden. Meegmaakt met mijn moeder. De hedendaagse artsen zijn opgeleid om anders naar ouderen te kijken. ik weet nooit wat er in hun hoofd speelt als ze bij je bed staan. Het maakt bij angstig. Dan ligt mijn leven en hun beslissing in hun handen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.