Ziekenhuizen moeten taken afstoten’

Het afstoten van taken die niet tot de kerncompetenties behoren, gaat de ziekenhuiszorg de komende jaren ingrijpend veranderen. ‘Je moet ervoor zorgen dat je niet, zoals sommige grote winkelketens, het slachtoffer wordt en te laat begint met afstoten.’ Daarvoor waarschuwt CIO Guido Zonneveld van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in het vandaag verschenen Zorgvisie ict magazine.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
allarddewitte400.jpg
Foto: fotocredit: Allard de Witte

In een interview met Zorgvisie ict praat Guido Zonneveld over ontwikkelingen als big data, personalized medicine en patient empowerment. Ontwikkelingen die ertoe leiden dat steeds meer activiteiten buiten het ziekenhuis plaatsvinden. Het aftstoten van ziekenhuistaken is daarom volgens Zonneveld, een moeilijke maar cruciale stap. ‘Ik ben bang dat zorginstellingen in de problemen raken als ze niet beter nadenken over de impact van nieuwe digitale ontwikkelingen. En dan gaat het vooral om de uitwisseling van informatie. In het ziekenhuis zal in de nabije toekomst minder te doen zijn. Nu komen de meeste patiënten voor testen en consulten naar het spreekuur, maar

0
150

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.