Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuizen starten pilot verpleegkundigenpool

Vier ziekenhuizen in de regio Amsterdam hebben een gezamenlijke arbeidspool opgezet. Zij willen hiermee het steeds nijpender tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen het hoofd te bieden.

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, het Waterlandziekenhuis, het Amstelland Ziekenhuis, en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis gaan samen met Bureau SIGRA Dienstverlening gespecialiseerde verpleegkundigen inhuren en opleiden. In dit pilotproject worden in eerste instantie alleen SEH- en IC-verpleegkundigen opgeleidt. Bij deze specialisaties zijn momenteel de meeste vacatures binnen de ziekenhuizen en worden in de toekomst de grootste knelpunten verwacht bij de werving. De verpleegkundigen worden in verschillende ziekenhuizen opgeleid en het opleidingsprogramma wordt mogelijk nog uitgebreid met andere specialisaties. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Ervaren verpleegkundigen verlaten de zorg

Tekort aan verpleegkundigen verwacht

Meldpunt Arbeidsmarkt voor verpleegkundigen

1 REACTIE

  1. Steeds hogere eisen maar géén goed salaris?
    Vanzelfsprekend toch dat die gespecialiseerde verp hun heil in de detachering zoeken daar verdienen zij véél meer consequentie is wel dat via diezelfde detachering de verpleegkundige wel duurder is
    Dus ik begrijp niet waarom het ziekenhuis niet wat meer biedt zodat de kans vergroot dat de verpleegkungdig specilist blijft
    Wat is hier nu allemaal aan de hand de hele zorg privatiseren zou markt werking in de hand brengen nou de resultaten zien we dus héél fijn allemaal!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.