Zilveren Kruis gaat transformatiegelden echt inzetten

Ziekenhuisbestuurders verwijten zorgverzekeraars dat ze de transformatiegelden voor de juiste zorg op de juiste plek in eigen zak houden. Zilveren Kruis is vastbesloten het geld uit te geven aan ziekenhuizen die zich inzetten voor blijvende veranderingen, zegt Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Georgette Fijneman, divisiedirecteur Zilveren Kruis, wil met ziekenhuizen een toekomstvisie maken op regionale opgave.
Foto: Paul Tolenaar

De groei van de ziekenhuiszorg moet in 2022 teruggebracht zijn tot nul. Ziekenhuizen moeten de groeiende zorgvraag door de vergrijzing oplossen door meer zorg te verplaatsen buiten de muren van het ziekenhuis. Naar de wijkverpleging, huisartsen, fysiotherapeuten en andere eerstelijnszorgaanbieders dus. Om deze beweging op gang te brengen, is er in het hoofdlijnenakkoord tot 2022 475 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor 2019 gaat het om 70 miljoen euro.

Transformatiegelden komen niet los

Maar ziekenhuisbestuurders verwijten zorgverzekeraars dat het vrijwel onmogelijk is om dat geld ook echt te krijgen. Verzekeraars leggen de lat zo hoog, dat het geld niet loskomt. Ook

1
3115

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.