Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren Kruis sluit driejarig contract met DC Klinieken

Bert Bukman
Zilveren Kruis en DC Klinieken hebben een contract gesloten voor drie jaar. In het contract worden afspraken gemaakt over het toegankelijker en betaalbaarder maken van de zorg voor patiënten binnen de focusgebieden van DC Klinieken.
DC Klinieken
Foto: iStock

Deze focusgebieden van DC Klinieken zijn onder meer diagnostiek, allergologie, pijnbehandelingen, dermatologie en hiv. Zilveren Kruis sloot onlangs met verschillende ziekenhuizen driejarige contracten, maar nog niet eerder met zelfstandige behandelcentra.

De zorg die zbc’s leveren heeft volgens zorgondernemer Loek Winter van DC Klinieken een vergelijkbare kwaliteit als die van de ziekenhuizen. ‘Patiënten prijzen vooral de kleinschaligheid en persoonlijke setting van zbc’s,’ aldus Loek Winter. ‘Steeds meer patiënten weten ons te vinden. Het is mooi dat Zilveren Kruis ook met ons een meerjarenafspraak wil aflsuiten.’

Zekerheid

Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop van Zilveren Kruis, voegt hieraan toe: ‘De driejarige afspraak biedt DC Klinieken en de verzekerden van Zilveren Kruis langdurige zekerheid. Daarnaast zorgen de afspraken ervoor dat er meer tijd is om met elkaar te praten over innovatie en de inhoud van de zorg.

‘Dit in plaats van ieder jaar weer onderhandelingen over volume en prijs. Zo ontstaat er ruimte om de focus te leggen op het maken van inhoudelijke afspraken. Die kunnen een bijdrage leveren aan nog betere en efficiëntere zorg.’