Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren Kruis verliest 103.000 klanten

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De zorgverzekeraar heeft nu 3,4 miljoen klanten en noemt zijn marktpositie ‘stabiel’.
Zilveren Kruis.logo.png

Het verlies aan klanten komt onder meer door afschaffen van de gelegenheidscollectiviteiten. Er zijn meer aanvullende verzekeringen verkocht. 

Samenwerking
Zilveren Kruis zegt te kiezen voor verdere samenwerking met gemeenten, werkgevers of verenigingen. Door met hen afspraken te maken over preventie, vitaliteit en gezondheid biedt een verzekering ook echt meerwaarde voor de verzekerden. Bijvoorbeeld voor ouderen, diabetespatiënten, studenten, sporters of vrachtwagenchauffeurs.

Aanvullende verzekering
Het percentage verzekerden met een aanvullende verzekering stijgt met een procent. Bij de tandartsverzekering bedraagt de stijging twee procent. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.