Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren Kruis zet in op woonconcepten voor ouderen

Redacteur Zorgvisie
Samen met de start-up On(t)roerend Goed werkt Zilveren Kruis aan de ontwikkeling van nieuwe woonconcepten voor ouderen. Die moeten ervoor zorgen dat deze groep langer zelfstandig kan blijven wonen.
Woonconcepten-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

De nieuwe woonconcepten zijn volgens de zorgverzekeraar en On(t)roerend Goed nodig omdat er door de transitie niet alleen meer vraag is naar zelfstandige woningen, maar ook naar zelfstandige woningen die sociaal zijn ingericht. In de nieuwe concepten van Zilveren Kruis en On(t)roerend goed staan zelfstandig wonen en tegelijkertijd nabuurschap daarom centraal. Daarmee willen de twee partijen een oplossing bieden voor de grotere vraag naar seniorenwoningen en voor leegstaand vastgoed.

Nieuwe woonconcepten
‘We staan aan de vooravond van betrokken woongemeenschappen’, zegt Sabine Megens de Meza, van de start-up. ‘Een plek waar mensen zelfstandig kunnen wonen en zorgeloos gelukkig oud kunnen worden. Door het samenbrengen van eigenaren van leegstaand (zorg)vastgoed en groepen mensen die op zoek zijn naar woonruimte, helpen we bij de transformatie van het vastgoed naar een eigentijds woonconcept. Een toekomstbestendige plek waar zelfstandig wonen en nabuurschap samengaan.’ Wanneer de woonconcepten echt ontwikkeld gaan worden, is nog onbekend.

Dossier Ouderenzorg In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.