Zinzia eerste met Professionele Adviesraad

Het kwaliteitskader voor de verpleeghuiszorg stelt sinds januari 2017 harde eisen voor kwaliteitsverbetering. Het vergroten van de rol van zorgprofessionals staat hierin voorop. Zinzia Zorggroep vult dit al twee jaar in met de PAR, de Professionele Adviesraad.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
zorgverlenersFotolia400.jpg

In de ziekenhuiszorg is de VAR of Verpleegkundige Adviesraad een bekend orgaan. Zinzia Zorggroep is de eerste vvt-organisatie met een PAR, een adviesraad waar alle zorgmedewerkers tot kunnen toetreden. Voor bestuurder Karin Lieber ging het balletje rollen tijdens een werkbezoek in de Verenigde Staten. ‘Ik was op bezoek bij een zogenoemd ‘Magnet Hospital’, te weten Stanford Hospital. In Amerika krijgen verpleegkundigen niet meer dan 12 vakantiedagen en minder betaald dan hier, dus vroeg ik een medewerker waarom werken bij zo’n magneetziekenhuis zo populair is. Ik kreeg het antwoord dat ze trots is om het mooiste beroep op aarde uit te

0
384

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.