Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

ZN en IGZ verscherpen toezicht op ‘homotherapie’

Zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaan scherper toezien op zogeheten christelijke homotherapie waarbij homo's en lesbiennes hun seksuele gevoelens leren onderdrukken. Volgens belangenorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is het onacceptabel dat een dergelijke behandeling wordt verpakt als een deugdelijke diagnose, bijvoorbeeld een jeugdtrauma, waardoor ze volledig is verzekerd. Dat meldden de instanties dinsdag na berichtgeving in Trouw.
ZN en IGZ verscherpen toezicht op ‘homotherapie’

De zorgverzekeraars vinden dat er ook een rol is weggelegd voor het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) om de therapie, die veelal door orthodox-christelijke organisaties wordt aangeboden, stevig tegen het licht te houden. De IGZ stelt naar aanleiding van de berichtgeving een onderzoek in naar de orthodox-christelijke organisatie Tot Heil des Volks, die de therapie aanbiedt.

‘Bizar’

Minister Edith Schippers wil dat het vergoeden van de zogeheten christelijke homotherapie zo snel mogelijk eindigt. Ze wijst erop dat de ziektekostenverzekering bedoeld is voor kosten die gemaakt worden bij de behandeling of het voorkomen van ziekte: “homoseksualiteit is geen ziekte”.

Ook Schippers wist niet dat de zorgverzekeraars de therapie vergoeden. Dit zit niet in het basispakket en wordt onder een andere noemer gedeclareerd. Schippers: “Bizar, dit is niet te tolereren en daar ga ik een einde aan maken. ” (ANP– Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zonnehuizen onder verscherpt toezicht Inspectie

‘Begeleiding homoseksuele gehandicapten ondermaats’

Verstandelijk beperkte homo’s varen mee tijdens Gay Pride

6 REACTIES

  1. Door de regel zijn homo’s net zo gezond als hetero’s.Dus dit kan geen aangrijpingspunt zijn om op grond van dat iemand in een christelijke setting zich niet gelukkig zou voelen en als reden dan therapie zou behoeftigen?Dan zou de hele wereld bij de GGZ aan moeten kloppen??Wat er al duidelijk op lijkt gezien geld tekort op gezondheidszorg vooral in de |GGZ

  2. Lees alle reacties
  3. Jeetje, het lijkt onderhand verdacht veel op Sieg Heil des Volks: weg met alle homo’s…
    Oh, ik vergeet dan bijna al die anderen zoals zigeuners en de zwarte, bruine, gele medemens en de gehandicapten, en natuurlijke alle vrouwen. Nu we toch bezig zijn, vooruit, ook weg met die christelijke therapeuten van deze achterlijke therapie.

  4. Het is toch van de gekke, dat met de wetenschap, dat dit om een bepaalde geaardheid is,dit alles toch onder een INDICATIE-gebied van de pathologie behoort????Heb al jaren staan te ketteren om dit systeem van UITHOLLING de rug toe te keren!!
    Dan zul je zien dat andere echte ziekten desondanks toch behandeld kunnen worden!
    Ik wil dit alsnog die psychiater, die deze verwijzing uitschrijft nog eens stevig inpoederen!!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.