Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ZN-voorzitter: VWS moet ‘krachtig ingrijpen’ bij ict-leveranciers

Het ministerie van VWS moet ‘krachtig ingrijpen' om de data-uitwisseling in de zorgsector snel te realiseren. Voorzitter Dirk Jan van den Berg van Zorgverzekeraars Nederland is nog steeds ‘verbijsterd’ over de situatie. ‘Er moet een nationale architectuur komen zodat je met elkaar kunt communiceren. Nu is het onkruid. Dat moet gewied worden.’
Dirk Jan van den Berg, zorgverzekeraars nederland, en integraal zorgakkoord
ZN-voorzitter Dirk Jan van den Berg
Premium

Dat zei Van den Berg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. XDS bestaat al lang en is ook in de tijd van Corona zinvol ingezet voor gegevensuitwisseling. Ik verwacht dat er meer nodig is. En, vind het ook te gemakkelijk om (alleen) naar ICTleveranciers te wijzen.

   Ik denk, dat elke zorgorganisatie – niet alleen ziekenhuizen – een verplichte set digitale (gegevens)diensten moet bieden. Dit omvat beschikbaarheid van gegevens en diensten zoals het maken van afspraken, aanvragen van herhaalmedicatie, ontvangen van meetwaarden etc. Onafhankelijk van de eigen architectuur en samenstelling van systemen. Dan weten andere zorgaanbieders en patiënten waar ze op kunnen rekenen en vertrouwen.

   Met het MedMij Afsprakenstelsel zijn we heel goed op weg. Bijna alle huisartsen en een heel groot percentage van ziekenhuizen voorzien één of meerdere gegevensdiensten. Maak daarvan een verplichte set. Zorg dat die set ook tussen zorgaanbieders onderling werkt. Dat lijkt me geheel in lijn met Wegiz en EHDS.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.