Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZN wil real-time BIG-register

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) wil dat aanwijzingen of schorsingen van zorgverleners direct in het BIG-register worden verwerkt. Dat is een van de plannen die ZN oppert om zorgfraude verder te beperken.
ZN wil real-time BIG-register

Op dit moment duurt het nog een tijd voordat aanwijzingen of schorsingen worden verwerkt in het BIG-register. Zorgverleners waarvan de BIG-registratie is doorgehaald kunnen daardoor nog een bepaalde tijd werken en declareren.

Fouten consequent corrigeren

ZN legt uit dat zorgaanbieders primair verantwoordelijk zijn voor goede declaraties. Als een zorgverzekeraar een fout ontdekt in de declaraties van een zorgaanbieder dan is de kans groot dat deze fouten ook zijn gemaakt in de declaraties die de zorgaanbieder bij andere zorgverzekeraars heeft ingediend. ZN wil dat zorgaanbieders declaratiefouten ook corrigeren in de declaraties die naar de andere zorgverzekeraars zijn verstuurd. ‘De NZa zou moeten toezien dat alle zorgaanbieders op deze manier hun verantwoordelijkheid nemen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.