Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

ZN wil zorgfraude voor de tuchtrechter brengen

Zorgverzekeraars moeten fraude bij de tuchtrechter aanhangig kunnen maken. Dat staat in een brief die Zorgverzekeraars Nederland woensdag stuurde aan de Tweede Kamer.
ZN wil zorgfraude voor de tuchtrechter brengen
Foto: Lex van Lieshout

Verzekeraars willen het aantal sanctiemogelijkheden vergroten, in geval van verdenking op fraude. De huidige wetgeving biedt volgens hen nog onvoldoende mogelijkheden tot aanpak van financieel onzorgvuldig handelen in de zorg.

Weigeren declaraties

Liefst zouden de zorgverzekeraars de declaraties van fraudeurs niet betalen. Op dit moment is het wettelijk gezien nog niet mogelijk de declaraties van frauderende zorgaanbieders te weigeren, zegt ZN. Ter voorkoming van fraude vindt de koepelorganisatie een screening van nieuwe zorgaanbieders en –instellingen van belang.

Medische informatie

De zorgverzekeraars zien hun kans schoon om weer eens te pleiten voor meer medisch inhoudelijke informatie op de declaraties. In bepaalde

4
14

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.