Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

ZN wil zorgfraude voor de tuchtrechter brengen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Zorgverzekeraars moeten fraude bij de tuchtrechter aanhangig kunnen maken. Dat staat in een brief die Zorgverzekeraars Nederland woensdag stuurde aan de Tweede Kamer.
ZN wil zorgfraude voor de tuchtrechter brengen
Foto: Lex van Lieshout

Verzekeraars willen het aantal sanctiemogelijkheden vergroten,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. lijkt ook op een poging invloed op het tuchtrecht te verkrijgen, daar het tuchtrecht helemaal geen plaats voor het berechten van fraude, maar vakinhoudelijk laakbaar handelen is. Daarom zou het veel logischer zijn om declaratiefraude net als andere fraude te zien en ook als zodanig te vervolgen (niet in het tuchtrecht).
   Lijkt mij ook effectiever, want het tuchtrecht functioneerd zo mogelijk nog slechter dan zijn cifiele en strafrechtelijke evenknieen.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.