Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zo contracteer je zonder omzetplafonds en gedoe over tarieven

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Buurtzorg Nederland heeft voor circa 1 miljard euro aan meerjarencontracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars. De architect van deze akkoorden, Digna de Bruin, doet met De Rechtmakers-methode zorginkoop op basis van vertrouwen, openheid en samenwerking. ‘Traditionele contracten bieden schijnzekerheid.’
Digna de Bruin van De Rechtsmakers: 'Traditionele zorginkoop laat geen ruimte voor het gesprek over inhoud en samenwerking'
Digna de Bruin van De Rechtsmakers: 'Traditionele zorginkoop laat geen ruimte voor het gesprek over inhoud en samenwerking'
Premium

Steeds openlijker ruziën zorgaanbieders en

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit is al jaren wat de zorgaanbieders zelf proberen te doen maar de zorgverzekeraars hebben 1 contract en dat moet je tekenen. En bemoeien zich ook nog met hoe je de zorg moet leveren, vooral in de GGZ; mooi voorbeeld is Menzis met haar zorgprogrammatisch werken, welke malloot dat bedacht heeft mag zorgprogrammatisch opgenomen worden.

   Buurtzorg Nederland is groot genoeg dat de zorgverzekeraars afhankelijk zijn van Buurtzorg om het verplichte percentage ingekochte zorg te bereiken, kleintjes zijn citroenen die je kunt uitknijpen.

   Ik verwacht niet dat deze De Rechtmakers-methode in elke sector bij elke zorgaanbieder werkt. Maar mooi voor Buurtzorg Nederland dat het wel werkte.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.