Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZonMw: 50 miljoen euro voor ggz-onderzoek

Redacteur Zorgvisie
Kennisinstituut ZonMw gaat voor 50 miljoen euro onderzoek doen naar verschillende onderwerpen in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Dat heeft directeur Henk Smid afgelopen week bekendgemaakt.
ZonMw onderzoek.jpg
Fotolia.

Het kenniscentrum doet het onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS. Een programmacommissie van experts, voorgezeten door hoogleraar Pauline Meurs, gaat onderzoek doen naar vroege behandeling van ggz-patiënten en gepersonaliseerde zorg. Het ministerie heeft zelf ook onderwerpen aangebracht waarnaar de onderzoekers gaan kijken. Zo zullen ze onderzoek doen naar het voorkomen en genezen van depressies bij jonge vrouwen en tieners. Ook wordt er in het onderzoek gekeken naar de relatie tussen voeding en psychische gezondheid, het terugdringen van het aantal mensen met een psychische stoornis, het voorkomen van chronische stoornissen en te lange behandeltrajecten.

Onderzoek van 50 miljoen
De basis van het onderzoeksprogramma komt voort uit de ‘Onderzoeksagenda ggz, De juiste behandeling op het juiste moment’, die is opgesteld door het LPGGz, GGZ Nederland, V&VN, het NIP en NVvP. In totaal verwacht ZonMw tien jaar bezig te zijn met het onderzoek, dat naar schatting 50 miljoen euro gaat kosten. Voor de eerste twee jaar heeft het ministerie tien miljoen euro vrijgemaakt.

Dossier geestelijke gezondheidszorg
Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.