Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Zonnehuizen is failliet

Annelies Vermeulen
Het doek lijkt voorlopig gevallen voor de stichting Zonnehuizen. De rechtbank heeft het faillissement uitgesproken met zicht op een doorstart.
Zonnehuizen is failliet

De zorgkantoren en zorgverzekeraars continueren de komende periode de betaling van de zorg. De zorg voor de cliënten is dus gewaarborgd, beklemtoont een woordvoerder.

Curator Marie-José Cools

“Er zijn meerdere betrouwbare partijen die de zorg en onderwijs, of een deel daarvan, willen overnemen”, zegt curator Marie-José Cools. “Momenteel voer ik intensief overleg met verschillende overnamepartners. Naar verwachting zullen de meeste medewerkers die werkzaam zijn in de directe zorg en onderwijs in dienst kunnen treden bij de partij die de zorg en onderwijs overneemt. Hierdoor blijven de cliënten de zorg en onderwijs ontvangen door voor hen bekende medewerkers.”

Financiële problemen

Stichting Zonnehuizen verkeerde al in surseance van betaling. Eerder dit jaar bleek Zonnehuizen in grote financiële problemen te verkeren. Zowel de raad van bestuur als de raad van toezicht stapten vervolgens op. De directie zou de afgelopen jaren twintig miljoen euro hebben verspeeld door mismanagement. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Zonnehuizen vraagt surseance van betaling aan

Bestuur Zonnehuizen schrijft brandbrief

Personeel Zonnehuizen krijgt deel salaris pas volgend jaar

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Deze zaak leent zich perfect voor een persoonlijke aansprakelijkheidsstellling aan het adres van de oud-bestuurders en toezichthouders. Het zou bovendien buitengewoon interessant zijn om te zien hoe de aansprakelijkheidsverzekeraar daar in dit specifieke geval mee omgaat.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.