Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zonnehuizen onder verscherpt toezicht Inspectie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de Stichting Zonnehuizen onder verscherpt toezicht gesteld. De organisatie verkeerde al enige tijd in financiële problemen en is op 27 december 2011 failliet verklaard. De IGZ hield de afgelopen periode al intensief toezicht vanwege risico's op het gebied van de continuïteit en kwaliteit van zorg en veiligheid van cliënten.
Zonnehuizen onder verscherpt toezicht Inspectie

Vandaag maakt Stichting Zonnehuizen bekend dat zij worden overgenomen door LSG Rentray en de Groep Winter. Daarmee zijn de zorgen van de IGZ echter niet meteen weggenomen. De overname kan namelijk extra risico’s met zich meebrengen voor de kwaliteit en continuïteit van zorg, mede vanwege organisatorische veranderingen waarmee overnames onvermijdelijk gepaard gaan. Daarom heeft de IGZ besloten verscherpt toezicht in te stellen om de effecten van de overname op de kwaliteit en continuïteit van zorg nauwlettend te kunnen volgen. Het verscherpt toezicht is maximaal zes maanden geldig. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Ontslag voor derde van personeel Zonnehuizen

Laurey: ‘Ex-bestuur Zonnehuizen is aansprakelijk’

Bonden bereiden acties voor bij Zonnehuizen

Loek Winter wil volwassenenzorg Zonnehuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.