Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg amper voorbereid op krapte arbeidsmarkt

De zorgvraag stijgt; het personeelsaanbod daalt. Toch zijn zeventig tot tachtig procent van de zorgorganisaties niet voorbereid op dit probleem van de nabije toekomst. Dat blijkt uit het rapport ‘Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn 2009’ van onderzoeksbureau Prismant.
Zorg amper voorbereid op krapte arbeidsmarkt

Waarom voelt een groot deel van de zorgorganisaties geen noodzaak om maatregelen te nemen? Volgens Prismant omdat zij verwachten dat de algemene werkgelegenheid minder snel zal groeien de komende jaren. Veel organisaties denken dat werkzoekenden dan kiezen voor een baan in de zorg. Het onderzoeksbureau vindt de afwachtende houding niet verstandig.

Maatregelen krapte

Zorgorganisaties moeten voorzien in voldoende stageplaatsen, jongeren enthousiast maken voor de zorg en tegelijk de oudere werknemers behouden voor de organisatie. Het rapport beschrijft de huidige situatie op de arbeidsmarkt voor zorg en welzijn en waagt zich aan een vooruitblik op de komende jaren. Verschillende sectoren en regio’s worden in het rapport belicht. Zo krijgen bestuurders een specifieke kijk op hun zaak. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Zorgwerknemers betalen meer pensioenpremie

Zorgverlener STN Zorg failliet verklaard

Drie medewerkers zorginstelling op non-actief

Lees meer:

Het rapport ‘Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn 2009

Zorgvisie Magazine

Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.