Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorg- en therapiecentrum Wittelte onder verscherpt toezicht

Marit van Os
De inspectie heeft per 1 augustus 2013 Zorg- en therapiecentrum Wittelte (ZTCW) in Wittelte onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie is sprake van onprofessionele zorg.
Zorg- en therapiecentrum Wittelte onder verscherpt toezicht

In het kader van toezicht op nieuwe toetreders in de geestelijke gezondheidszorg, heeft de inspectie ZTCW in april en juli 2013 bezocht. Tijdens deze bezoeken constateerde de inspectie dat het centrum binnen de huidige constructie in onvoldoende mate professionele zorg kan leveren. Het ontbreekt binnen ZTCW, naar het oordeel van de inspectie, aan voldoende kritisch vermogen ten aanzien van eigen gedrag en beleid. De inspectie stelt verscherpt toezicht in voor een periode van zes maanden. In deze periode moet ZTCW een plan van aanpak opstellen om de organisatie en cultuur aantoonbaar te veranderen. En dit plan ook uitvoeren. De inspectie zal de voortgang van de verbeteringen toetsen met onaangekondigde bezoeken.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.