Zorg geen vertrouwen in onderhandelingen Wmo

Het overgrote deel van de zorginstellingen verwacht niet dat zij de onderhandelingen met gemeenten over productie- en tariefafspraken voor 1 oktober afronden. Dat komt naar voren in de Financiële Zorgthermometer van HEAD, de vereniging van financiële deskundigen in de zorgsector.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorg geen vertrouwen in onderhandelingen Wmo
Foto: ANP Lex van Lieshout

De frustratie ontstaat doordat instellingen met veel verschillende gemeenten afspraken moeten maken. Zo moeten instellingen in de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg met maar liefst 12 (geclusterde) gemeenten afspraken maken, zo berekent de HEAD. Om die reden vrezen zorginstellingen dat de onderhandelingen niet volgens planning zullen verlopen. In de Wmo-plannen staat vermeld dat de contractering voor 1 oktober plaats moet vinden. In het onderzoek van de HEAD geeft slechts 20 procent van de organisaties aan dat zij verwachten deze deadline te halen.

Kortingen

Een ander opvallend resultaat is dat zorgorganisaties kortingen verwachten op zowel het aantal behandelingen als op de tarieven.

0
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.