Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg in Brabant wil ontslagen personeel terug

Redacteur Zorgvisie
Zorginstellingen in Noord-Brabant willen eerder ontslagen medewerkers overhalen om weer bij hen te komen werken. Ze zijn daarom de actie ‘De zorg heeft u weer nodig’ gestart, waarbij ontslagen zorgpersoneel persoonlijk wordt aangeschreven met een verzoek om terug te komen.
Consumentenbon
Foto: AdobeStock

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De actie maakt onderdeel uit van het plan ‘Zonder Zorg 2020’, dat het personeelstekort in de Brabantse zorg moet oplossen. Op dit moment zijn er ruim 1100 onvervulde vacatures in de provincie en directeuren van instellingen merken dat veel ontslagen medewerkers op zoek gaan naar een baan buiten de zorgsector. De directeuren van 150 zorginstellingen, verenigd in Transvorm, trokken hierover eerder aan de bel. Ze lieten toen weten out of te box te willen denken om het tekort op te lossen; zo werd onder meer de inzet van zorgmedewerkers van defensie overwogen.

Ontslagen personeel aanschrijven
Om het personeelstekort op te lossen gaan de instellingen nu dus eerder ontslagen medewerkers persoonlijk vragen om terug te komen. Landelijk werden de afgelopen jaren bijna 70 duizend medewerkers ontslagen, vooral in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Maar niet alleen eerder ontslagen personeel wordt benaderd, ook vluchtelingen en mensen met een fysieke of verstandelijke beperking worden gevraagd om in de zorg te komen werken.  

Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. >> Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.