Zorg is berucht om afwentelen zorguitgaven’

Om de betaalbaarheid van de zorg te borgen, zal Nederland moeten kiezen voor andere vormen van organiseren en bekostigen. ‘Nieuwe toepassingen op het gebied van e-health kunnen alleen een besparing opleveren als die in de plaats van bestaande zorg komen’, zegt Patrick Jeurissen, hoogleraar betaalbaarheid van zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ouderenzorg, zorgkosten, Vektis
Foto: AdobeStock

De kosten van de Nederlandse zorg zijn in vergelijking met andere Westerse landen nog steeds hoog. Dit geldt vooral voor de langdurige zorg. De afgelopen jaren is de stijging van de zorguitgaven wel relatief beheerst geweest. In 2017 is wederom sprake van een onderschrijding van uitgaven voor de zorg met maar liefst bijna twee miljard euro. Die beheerste stijging is vooral te danken aan het rantsoeneren van zorg, zo blijkt uit het boek ‘Betaalbare zorg’ van dertig onderzoekers van de Celsus Academie voor betaalbare zorg. Het boek wordt op 19 april aangeboden aan minister Bruno Bruins voor medische zaken op

0
696

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.