Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg kiest vaker voor interim-bestuurder

Mark van Dorresteijn
Zorginstellingen hebben 116 interim-bestuurders ingehuurd in 2012. Het jaar daarvoor lag het aantal nog op 96. De gemiddelde vergoeding is wel omlaag gegaan. Dit blijkt uit de ‘Rapportage inkomensgegevens van bestuurders van zorginstellingen uit de jaarverslagen 2012’.
Zorg kiest vaker voor interim-bestuurder

Interimmers verdienden gemiddeld 183.000 euro (omgerekend naar jaarbasis) in 2012. De gemiddelde vergoeding is hoger dan bij normale zorgbestuurders omdat interim-bestuurders zelf opdraaien voor kosten als sociale zekerheid en overheadkosten. Het bedrag is overigens lager dan in 2011. Toen verdienden interim-bestuurders nog 226.000 euro.

Verblijf

De interim-bestuurder bleef gemiddeld tien maanden bij een zorginstelling, een maand langer dan in 2011. Dat is gemiddeld langer dan bij andere sectoren. Het hoge gemiddelde wordt mede veroorzaakt door zorginstellingen die structureel kiezen voor interim-bestuurders via een management-bv.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.