Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorg voor Beter’ levert resultaten op

De ‘Zorg voor Beter’ campagne begint haar vruchten af te werpen. Dankzij het ‘Verbetertraject Decubitus Zorg voor Beter’ is in één jaar tijd het aantal gevallen van doorliggen bij de deelnemende zorginstellingen gehalveerd.

Dat maakte staatsecretaris Bussemaker bekend bij de lancering van de nieuwe website van ‘Zorg voor Beter’. Ook het ‘Verbetertraject Eten en Drinken’ van ‘Zorg voor Beter’ is succesvol. Het aantal gevallen van ondervoeding bij de deelnemende instellingen is met zes procent verlaagd. “Hieruit blijkt dat het zeker de moeite waard is om te investeren in dit programma”, zegt de staatssecretaris.

Resultaten

In het najaar zullen nog meer resultaten van verbetertrajecten van ‘Zorg voor Beter’ bekend worden. Zoals preventie van medicatiefouten, preventie van seksueel misbruik in de zorg en valpreventie. ‘Zorg voor Beter’ is het kwaliteitsverbetering programma voor de thuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurende GGZ. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Een op drie mensen in zorg ondervoed’

Ross waarschuwt verpleeghuizen

Websites:

Zorg voor Beter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.