Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgaanbieder Abrona bezuinigt anderhalf miljoen

Redactie Zorgvisie
Gehandicaptenzorgaanbieder Abrona moet dit jaar minstens anderhalf miljoen euro bezuinigen. Dat schrijft het vakblad voor de gehandicaptenzorg Markant.

Abrona heeft relatief veel cliënten met lichte verstandelijke handicap die veel zorg nodig hebben, en voor hen is sinds 1 januari minder geld beschikbaar in de AWBZ-tarieven. De tekorten worden opgevangen door bezuinigingen, het zoeken van extra inkomsten en het aanvragen van vergoedingen voor extreme zorgzwaarte. De bezuinigingen bestaan onder andere uit het samenvoegen van twee interne tijdschriften en een korting van tien procent op het budget voor de ondersteunende diensten. Daarbij worden fysiotherapeuten zo veel mogelijk uit verzekeringen van cliënten betaald.

Zorgzwaaartepakketten

De ingreep is fors, maar Abrona gaat nog niet naar Den Haag om te demonstreren tegen de kortingen, zegt bestuursvoorzitter Nico Peelen in Markant. “We kunnen dingen nog steeds slimmer doen. We hebben er bovendien zelf voor gekozen om de gevolgen van de zorgzwaartepakketten in een keer in te voeren. Twee keer snijden doet veel meer pijn.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Abrona start bouw gezondheidscentrum

Abrona en Rijnheuvel gaan samenwerken

Abrona en Symfora slaan handen ineen

‘Voor medewerkers heeft de invoering van zzp’s grote gevolgen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.