Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgaanbieder Frion vreest prijsdalingen

Ondanks een goed financieel resultaat over 2012, vreest Frion de consequenties van het zorgakkoord voor 2014 en verder. Dat schrijft de Zwolse organisatie voor ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking in een persverklaring.
Zorgaanbieder Frion vreest prijsdalingen

Frion sloot 2012 af met een positief resultaat van 0,8 miljoen euro. Richting de toekomst spreekt de organisatie echter haar zorg uit. Die zorg ontstaat door de afspraken in het regeer- en zorgakkoord. ‘Dit heeft al grote financiële consequenties in 2014 voor de zware zorg’, schrijft Frion. ‘De zorg en ondersteuning aan mensen met een ernstige verstandelijke beperking die vallen onder de AWBZ worden opnieuw minder. Dit betekent dat de kwaliteit van leven van deze groep ernstig wordt aangetast.’
Prijsdaling

Frion hield in zijn bedrijfsvoering rekening met een daling van ruim 6 procent van het prijsniveau voor 2014 ten opzichte van 2012. Zet het beleid van de overheid en het zorgkantoor door, dan moet de organisatie ten opzichte van 2012 niet 6 procent maar ongeveer 10 procent van het prijsniveau inleveren. In geld uitgedrukt betekent dit dat Frion 4 miljoen euro moet inleveren ten opzichte van 2012. Hierdoor ontstaat een nog grotere druk op de ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.

Zorgkantoren

Ook maakt Frion zich zorgen over het beleid van zorgkantoren. ‘Het zorgkantoor gaat verder dan afgesproken is en wil maatregelen eerder doorvoeren. Zoals het er nu voorstaat, houdt het zorgkantoor voor een deel geen rekening met de door staatssecretaris Martin van Rijn toegezegde rechten voor bestaande cliënten en cliënten met een geldige indicatie op de wachtlijst. Mensen die nu in een zorginstelling verblijven, zouden, volgens Van Rijn, immers kunnen blijven wonen in de zorginstelling.’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.