Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgaanbieders ontwikkelen gezamenlijk software platform

Annelies Vermeulen
Een vijftal zorgaanbieders en softwareprovider VitalHealth Software hebben gezamenlijk het bedrijf Zorgaanbieders Online B.V. opgericht om een standaard softwareplatform te ontwikkelen waarop het makkelijker wordt om e-interventies aan te bieden aan cliënten.
Zorgaanbieders ontwikkelen gezamenlijk software platform

De zorginstellingen die meewerken zijn: Altrecht, Bouman GGZ, Interhealth, Mentalshare en de Parnassia Bavo Groep.

Zorgsubstitutie

“Het initiatief, dat ongeveer een jaar geleden begon, bracht deze partijen bij elkaar, omdat elke zorgaanbieder hierdoor kansen ziet om de behandelkosten terug te brengen door e-interventies in behandelpaden te plaatsen. Nadrukkelijk gaat het hier dus niet om een stapeling van nieuwe producten boven op de oude, maar om zorgsubstitutie”, aldus Felix Olthuis, een van de oprichters van Zorgaanbieders Online. “Dit is een goed voorbeeld van hoe de branche actief bezig is om zorgkosten in de ggz terug te dringen door middel van innovatie”.

Pilot

Dankzij het platform kunnen verschillende zorgaanbieders verschillende e-interventies delen. Zij gebruiken deze bouwstenen om voor de zorginstelling specifieke zorgpaden aan te bieden aan cliënten. “Het platform zorgt onder meer voor hulpmiddelen voor een efficiënte screening en diagnostisering, alsmede inzicht in voortgang en effectiviteit van de behandeling”, zegt directeur Andries Bottema van Zorgaanbieders Online. Het platform biedt uitgebreide rapportage voor behandelaar en cliënt en wordt gereed gemaakt om te koppelen naar achterliggende backoffices van de verschillende zorgaanbieders. Inmiddels is een eerste versie uitgebreid in pilot geweest en wordt per 1 september de officiële release bij alle vijf de zorgaanbieders geïmplementeerd. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zorginnovatieplatform wordt stopgezet

Online communicatieplatform ELZO is live

Softmedex kiest VitalHealth Platform

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.