Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Zorgaanbieders, schrijf mee aan de woonvisie’

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
De vergrijzing stelt de woningmarkt en de zorg voor grote opgaven. Als het woon- en zorgbeleid blijft zoals het nu is en er evenveel zorgpersoneel blijft, is er in 2040 al een groot woning- en zorgpersoneelstekort. Rijksoverheid, zorgverzekeraars, gemeenten en zorgaanbieders moeten dus hard aan de slag om slimme oplossingen te bedenken voor dit probleem.
Thuiswonende oudere
Foto: WavebreakMediaMicro/stock.adobe.com_
Premium

Michiel Majoor, senior adviseur woningcorporaties

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Zorgaanbieders schrijf mee aan de woonvisie. Dit onderwerp is hoog urgent. We zien in veel steden en dorpen waar verzorgings- en verpleeghuizen staan. Waar juist daar in de omgeving geen ruimte wordt gecreëerd voor ouderen die aanpalend, dichtbij de instelling kunnen wonen. Juist zorginstellingen voor ouderen beschikken over programma’s om het leven van ouderen te verlichten. Daarom zouden woningcorporaties veel actiever moeten zijn om zorginstellingen te betrekken bij woonaccommodaties. Het verdienmodel van woningcorporaties zou van ondergeschikt belang moeten zijn in deze situaties. Je bouwt immers woningen voor tenminste 50 jaren. Dat betekent dat er verplicht vorm van samenwerken moet ontstaan tussen woningcorporaties en zorginstellingen. Uit oogpunt van SAMEN benut je meer in passend woningaanbod en betere Zorg & Welzijn.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.