Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Zorgbalans dreigt uit Binnenhaven-project te stappen

Het lukt ouderenzorgaanbieder Zorgbalans niet om investeerders voor het zorg- en welzijnproject aan de Zeeweg in IJmuiden aan te trekken. De organisatie meldt dat wanneer er geen nieuwe investeerders gevonden worden, zij uit het project zullen stappen.
Zorgbalans dreigt uit Binnenhaven-project te stappen

Het zorg- en welzijnsproject De Binnenhaven in IJmuiden bestaat uit een grote parkeergarage met daarboven een multifunctionele accommodatie met zorg- en welzijnsbestemmingen plus woningen. Er dienen zich geen nieuwe investeerders voor het project aan. Zorgbalans dreigt zich daarom terug te trekken.

Doorstart

Woordvoerder Jeanette Mertens van Zorgbalans: “Vanaf najaar 2007 is Zorgbalans op zoek naar investeerders om te participeren in de realisatie van het project. Dit om de risico’s die gepaard gaan met het ontwikkelen en exploiteren van vastgoed af te dekken. Helaas is het tot op heden nog niet gelukt een geschikte partij te vinden. In nauw samenspel met de ontwikkelaar Synchroon en de gemeente wordt bekeken hoe een ‘doorstart’ kan worden bewerkstelligd en wat de alternatieven zijn.”

Multifunctionele accommodatie

Wethouder Robert te Beest van Gemeente Velsen, ook een partij in het project, weet niet wat de gevolgen zullen zijn als Zorgbalans uit De Binnenhaven stapt. “Dat is op dit moment onzeker. We proberen nu goed inzicht te krijgen in wat de mededeling voor alle partijen betekent. Hierover gaan we in gesprek met zowel Zorgbalans als met die organisaties die samen in één gebouw, een multifunctionele accommodatie in het project De Binnenhaven, hun werkzaamheden willen gaan uitvoeren.”

Stichting Maatschappelijke Dienstverlening

Naast Zorgbalans wil ook de stichting Maatschappelijke Dienstverlening Midden Kennemerland zich terugtrekken uit het samenwerkingsproject. Hierover zegt de wethouder: “De stichting Maatschappelijke Dienstverlening Midden Kennemerland is een van de organisaties die samen met andere partijen zou gaan samenwerken binnen de multifuncionele accommodatie. Ook met deze organisatie gaan we als gemeente deze maand nog in gesprek om te beoordelen wat de huidige situatie voor hen betekent en welke gevolgen dat voor hen heeft.”

Velserduin

De IJmuider Courant meldt dat Zorgbalans een alternatieve locatie voor een verpleeghuis zoekt. De bedoeling was dat verpleeghuis Velserduin uit Driehuis in 2014 naar De Binnenhaven zou verhuizen. Als Zorgbalans niet langer in dit project wil participeren, moet een alternatieve nieuwbouwlocatie gevonden worden voor nieuwbouw van het verpleeghuis. Hiervoor dringt de tijd want de brandweer heeft bepaald dat het oude verpleeghuis absoluut niet open mag blijven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bussemaker is bezorgd om situatie bij Zorgbalans

Artsen keren Zorgbalans de rug toe

Inspectie controleert Zorgbalans ook onverwacht

Bestuur Zorgbalans botst met SP

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. De in 2006 betaalde 1,4 miljoen euro aan vertrekpremies had prettig geïnvesteerd kunnen worden, zo zie je maar weer, al die woeste plannen, kleinschalig wonen met te krappe bezettingen en de bewoners zijn de dupe. Goed gedaan bestuurders, zo komen we er wel! Wel eens bedacht dat degenen die er moeten wonen en werken niet helemaal gelukkig zijn met al die uiterlijke schijn? Overigens is Zorgbalans niet de enige die het geld over de balk gooit en dan gaat lopen grienen. Ik wacht met angst en vrezen de rest van de afhakers in den lande af. En welk zinnig mens investeert er nu in een zorginstelling die zoveel schulden heeft, zich in vastgoedzaken begeven heeft en waarvan de zorgbestuurders voorkomen op de lijst 100.000 + salarissen? En niemand doet wat…. de patiënten kunnen het niet, de werknemers zijn vaak te loyaal aan de bewoners, iedereen schrijft erover en niemand steekt er een stokje voor…. het grote raadsel van de Untouchables, de vrijheid van de Grote Graaiers in de zorg!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.