Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgboeren zwaar onder druk

Respijtzorg, dagbesteding of kleinschalige woonzorg op de zorgboerderij wordt steeds populairder onder cliënten. Desondanks wordt het voor zorgboeren alleen maar moeilijker om overeind te blijven. ‘De administratieve lasten zijn te hoog en de opbrengsten te laag.’
zorgboerFotolia400.jpg
Premium

Zorgboeren worden momenteel geconfronteerd met

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. De staatsruif AWBZ dreigde volledig uit de hand te lopen, maar ja door het aardgas konden we ons dat allemaal permitteren. Geen enkel ander land kent deze voorziening, daar geldt nog de onderhoudsplicht volgens het BW bv in Belgie dragen de kinderen financieel bij t.b.v. hun ouders in het bejaardentehuis en blijft het vermogen niet buiten schot.
   De gegoede klasse had alle belang bij het optuigen van de AWBZ., maar ja het aardgas raakt op.

  2. Lees alle reacties
  3. Thuiszorgorganisaties gaan failliet, huishoudelijke zorg fors gekort, GGZ cliënten is geen plek meer voor, Zorgboeren hebben het erg zwaar, PGB een puinhoop, gemeenten houden op WMO miljoenen over.
   Het doel van de transitie AWBZ naar WMO/Wlz was de zorg dichter bij de klant organiseren. Gemeenten hebben enorme organisaties opgetuigd om ervoor te zorgen dat alles exact volgens de eigen opgestelde regeltjes verloopt en er geen euro te veel wordt uitgegeven. Gevolg: gigantisch hoge organisatiekosten (ruim 10 keer zo hoog als in de AWBZ), veel ontevreden klanten, organisaties die failliet gaan, toename zorgfraude en macro economisch veel hogere uitgaven.
   Vraagje: was die AWBZ zo gek nog niet??

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.