Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Zorgdossier speelt PvdA parten

Dat juist de zorg zo'n hot item in de lokale verkiezingen zou worden, had staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA, VWS) wel verwacht. ‘De onzekerheid over de wijzigingen in de zorg speelt onze partij flink parten. Maar het komt ook zeker doordat we regeringsverantwoordelijkheid namen in deze moeilijke tijd.’
Zorgdossier speelt PvdA parten
Premium

Dat zei Van Rijn tegen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Een slechte belangenbehartiger van de ouderen, de ANBO. Men stemde in 2012 al in met het extramuraliseringsbeleid van het vorige kabinet, in casu het afschaffen van het Zzp 3-recht op een plaats in een verzorgingshuis. Terwijl die ouderen volgens de Zzp 3-omschrijving al semi-intensieve zorg nodig hebben:
   — vanwege omvangrijke somatische problematiek behoefte aan begeleiding en vooral ook intensieve verzorging;
   — ten aanzien van sociale redzaamheid hulp nodig betreffende deelname aan het maatschappelijk leven, besluitnemings-/oplossingsvaardigheden, uitvoeren van eenvoudige taken en dagelijkse routine;
   — vanwege het verlies aan geestelijke spankracht ten aanzien van verschillende psychosociale/cognitieve functies vaak hulp, toezicht of sturing nodig;
   — bij het eten en drinken vaak toezicht en stimulatie nodig;
   — bij de mobiliteit buitenshuis vaak hulp of overname van vervoer nodig.
   En nu heeft de ANBO schijnbaar ook nog ingestemd met het afschaffen van hetzelfde recht voor de helft van de ouderen met een Zzp 4-indicatie! (De aankomende nieuwe Wet Langdurige Zorg [WLZ] verordonneert dat, en de ANBO wil ‘aan de slag te gaan met de uitwerking van de hervorming van de langdurige zorg’.)
   Verder speelt Samson een dubieuze dubbelrol. Zijn staatssecretaris Van Rijn effectueerde niet alleen de afschaffing van het Zzp 3-recht, maar ontwierp ook nog de WLZ, én wil het WMO-budget met 25% korten, het deelbudget voor de huishoudelijke hulp zelfs met 40%!

  2. Lees alle reacties
  3. Maarten.
   De lastige keuze is toch echt op vele gemeente site te lezen.
   UITBUITEN ZORG.
   Geld voor de zieken gaat in vele gemeente naar minima en midden klasse
   Dat staat zo ook niet in de nieuwe wet??.dat mag niet inkomens afhankelijk
   Het is een ordinaire bezuiniging zowel van gemeente als rijk
   Zakken vullers
   En ze willen geld ervan op potten.

  4. Het viel mij juist op dat zorg vrijwel geen rol speelde. Alle partijen garandeerde goede zorg voor iedereen en de kiezer had daardoor niets te kiezen. Ik vond de lokale partijprogramma’s uitblinken in het uit de weg gaan van lastige keuzen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.