Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgen over inperking SEH Spijkenisse

Mark van Dorresteijn
AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond is bezorgd over de beschikbaarheid van de spoedeisende hulp in Spijkenisse. Na het faillissement van het Ruwaard van Putten is de SEH alleen nog tussen 07.00 en 21.00 uur doordeweeks geopend. Zo meldt RTV Rijnmond.
Zorgen over inperking SEH Spijkenisse
Foto: ANP Xtra

Het Ruwaard ging gisteren failliet en werd kort daarna overgenomen door drie omliggende ziekenehuizen (Maasstad, Ikazia en Bethesda). Direct kreeg het failliete ziekenhuis een nieuwe naam: Spijkenisse Medisch Centrum. Het nieuwe centrum focust zich op short stay via planbare en poliklinische zorg.

Uitwijken

Door de inperking van de SEH moeten ambulances in de nacht en weekenden uitwijken naar andere locaties. ‘En dat kost extra tijd’, waarschuwt Rein van Duijvenbode, directeur AmbulanceZorg op RTV Rijnmond. ‘Nu is iemand uit Voorne-Putten 35 minuten na een 112-melding in het ziekenhuis, dat gaat dan met een kwartier oplopen.’ Van Duijvenbode is aan de andere kant blij dat er überhaupt een SEH behouden blijft. Hij ziet het niet zitten als ambulances tijdens de spits moeten uitwijken naar de omliggende ziekenhuizen.

Mogelijke problemen

Het afgelopen jaar brachten ambulances circa 3600 mensen naar het Ruwaard. Van Duijvenbode gaat goed in de gaten houden of er geen problemen ontstaan. Mede omdat er in Spijkenisse MC ook geen afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde meer zijn. Daarnaast verdwijnen de operatiekamers voor acute gevallen, waardoor ernstige gevallen sowieso naar omliggende ziekenhuizen worden gebracht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.