Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgen over veiligheid patiënt

Een op de vier verpleegkundigen durft de veiligheid van de patiënten niet te garanderen. Van de verpleegkundigen in speciaal de verpleegtehuizen durft zelfs de helft dat niet aan. Dat blijkt uit een onderzoek van instituut NIVEL in opdracht van de Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden.

Aan dit onderzoek dat gisteravond in het tv-programma NOVA werd gepresenteerd, werkten zevenhonderd verpleegkundigen mee.

Ongelukken

Er gebeuren ongelukken door verkeerde medicaties, het onjuist opvolgen van diëten en het niet of onjuist oppakken van opdrachten van artsen, aldus betrokkenen in de uitzending.

Te weinig en onvoldoende gekwalificeerd

Een kleine 30 procent van de verplegers en verzorgers denkt dat er te weinig personeel is, 23 procent klaagt over onvoldoende gekwalificeerd personeel. Volgens Bas Vogel van de vereniging neemt de sterftekans van patiënten al toe als er één patiënt teveel aan een verpleegkundige wordt toevertrouwd. (ANP)

Lees ook:

Bekijk het NOVA-item over dit onderwerp

Zorgprofessionals missen waardering

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.