Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorggroep Alliade en ZuidOostZorg willen fuseren

Zorggroep Alliade en ZuidOostZorg bereiden een bestuurlijke fusie voor, waarbij ZuidOostZorg een nieuwe dochter wordt binnen Zorggroep Alliade. De zorgorganisaties verwachten door een fusie beter in te kunnen spelen op alle veranderingen binnen de ouderenzorg.
Zorggroep Alliade en ZuidOostZorg willen fuseren

Wanneer de verschillende adviesorganen positief besluiten en de Autoriteit Consument en Markt (ACM) groen licht geeft, hopen beide organisaties op 1 januari 2014 te fuseren. De voorgenomen fusie zal geen gevolgen hebben voor de cliënten van beide organisaties, melden Alliade en ZuidOostZorg in een persverklaring. ZuidOostZorg blijft als zelfstandige aanbieder bestaan en wordt een dochterstichting van Zorggroep Alliade. Dat betekent dat cliënten dezelfde zorg en ondersteuning houden door de voor hen bekende gezichten.

Investeren in specialismen

Het bundelen van krachten maakt het voor de zorgorganisaties mogelijk te blijven investeren in specialismen en in de ontwikkeling van nieuwe zorgconcepten waarbij ouderen met kwalitatief goede zorg en ondersteuning langer thuis kunnen blijven wonen. Door bundeling van de krachten zijn beide organisaties ervan overtuigd straks specialistische functies te kunnen aanbieden waar dat alleen niet zou lukken. Tegelijk maakt inbedding in een grotere organisatie en daarmee de beschikking over meer middelen, het voor ZuidOostZorg  mogelijk kleinschalige woonvormen in dorpen overeind te houden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.