Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorggroep Almere krijgt nieuwe bestuurder

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Lidy Hartemink (55) wordt het nieuwe bestuurslid.
Zorggroep Almere krijgt nieuwe bestuurder

Hartemink begint op 1 juni aan haar nieuwe baan.

Zorggroep Almere

Ze neemt de plek in van bestuurder Bert Groot Roessink die met pensioen gaat. Samen met Jos Stienen vormt Lidy vanaf juni 2015 het bestuur van Zorggroep Almere. Jos Stienen heeft onlangs bekend gemaakt op 1 december 2015 wat eerder met pensioen te gaan. Voor hem wordt een opvolger gezocht. Het ligt in de verwachting dat Hartemink per 1 december doorschuift naar de plek van bestuursvoorzitter.

Compacter

Bij Zorggroep Almere wacht Lidy Hartemink een boeiende opdracht, zo laat de organisatie weten. De Zorggroep staat aan de vooravond van veranderingen die mede zijn ingegeven door veranderde externe omstandigheden. Dat betekent dat de organisatie compacter moet worden en zal moeten snijden in  het aanbod van diensten en producten. Medewerkers moeten worden omgeschoold en de overhead moet ook minder.

Geen schuttingen

Hartemink is naar eigen zeggen wel gewend om complexe processen het hoofd te bieden en positieve resultaten te boeken. Zij vindt daarnaast verbinding en integraal werken heel belangrijk: ‘Cliënten mogen geen last hebben van ‘hokjes of schuttingen’ tussen de verschillende professionals.’

Zorgcombinatie Noorderboog

Hartemink was hiervoor bestuursvoorzitter van Zorgcombinatie Noorderboog: deze bestaat uit het Diaconessenhuis in Meppel en Steenwijk en verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio Zuid West Drenthe. Ze nam daar eind vorig jaar afscheid. In Zorgvisie staat een artikel over haar tijd bij Noorderboog. Van 2008 tot 2011 was ze directeur Gezondheidszorg  van verzekeraar Unive-VGZ-IZA-Trias.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.