Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorggroep wint rechtszaak van apotheek

Respect Zorggroep Scheveningen mag medicijnen voor bewoners exclusief betrekken bij één apotheek. Dat heeft de Haagse rechter bepaald.

Een deel van de bewoners van verzorgingshuizen van Respect draagt de verantwoordelijkheid voor zijn medicijnen over aan de zorgaanbieder. Voor deze mensen heeft de zorginstelling een contract afgesloten bij één apotheek. Deze gaat de medicijnen verpakken in afgepaste porties per ‘slikmoment’, zogeheten baxterverpakkingen. Daardoor daalt de kans op fouten met de distributie van de medicijnen. Diverse apotheken hadden offertes uitgebracht. Een van de afvallers spande een kort geding aan tegen de zorggroep. De rechtbank in Den Haag heeft dit bezwaar afgewezen. Hij stelt dat “het betrekken van medicijnen – en meer in het bijzonder in geval van baxteren van medicijnen – bij één apotheker de voorkeur verdient…”. De keuze voor één apotheker wijkt impliciet af van de brancherichtlijn over medicatie, waarin het vooral gaat over de oude apotheek van cliënten die het geneesmiddelenbeheer overdragen. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

De verzorgingshuizen van Respect

Aantal vergiftigingen door medicijnen

Medicijnenverkoop volop ter discussie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.