Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstelling Sint Jacob werd jarenlang afgeluisterd

De Stichting Sint Jacob, een organisatie van acht verzorgings- en verpleeghuizen met 1200 bewoners in de regio Haarlem, is negen jaar lang afgeluisterd. Dat meldt de Telegraaf.

De directie is tijdens investeringsbesprekingen in opdracht van de bouwcoördinator afgeluisterd. Forensisch onderzoek van PriceWaterHouseCoopers (PWC) heeft dat aangetoond. De afluisterapparatuur is in 1995 geplaatst en in 2004 verwijderd.

Aanbestedingen

Een klokkenluider die met zijn elektrabedrijf twintig jaar werkzaam was voor stichting Sint Jacob had de afluisterapparatuur moeten plaatsen in opdracht van de bouwcoördinator. Volgens de klokkenluider bleef zijn opdrachtgever met het afluisteren op de hoogte van de financiële speelruimte die hij had bij aanbestedingen. De bouwcoördinator is met vervroegd pensioen gegaan. Hij bevestigt dat de apparatuur is geplaatst, volgens hem omdat de toenmalig directeur niet goed functioneerde. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Kleinschalig verpleeghuis het best

Verpleeghuispersoneel kritisch over zorg

Geen nieuwe verzorgingshuizen bij snelweg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.