Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstellingen besteden 1,7 miljard euro aan ict

Mark van Dorresteijn
Zorginstellingen besteden gemiddeld 3,2 procent van hun omzet aan ict. Dat is in totaal 1,7 miljard euro. Dat blijkt uit een onderzoek naar ict-kosten dat M&I Partners heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS.
Zorginstellingen besteden 1

Het rapport is toegevoegd aan de EPD-tussenrapportage die Klink deze week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Klink schrijft in de begeleidende brief dat de cijfers in het rapport geen exact beeld geven van de ict-kosten in de zorg. In de meeste deelsectoren binnen de zorg is namelijk niet of nauwelijks onderzoek gedaan naar ict-kosten.

Diagnostische centra

Van de verschillende deelsectoren geven de diagnostische centra het meest uit aan ict: 7 procent van hun omzet gaat naar ict. De academische ziekenhuizen zijn met 6,8 procent een goede tweede. De algemene ziekenhuizen komen uit op 4,2 procent.

Apotheken

De apotheken geven het minst uit aan ict: 1,4 procent van hun omzet, de verpleeg- en verzorgingshuizen komen niet verder dan 2,2 procent en de verstandelijk gehandicaptenzorg komen uit op 2,4 procent. De ggz en de huisartsen vormen daarmee de middenmoot met respectievelijk 3,3 en 3,6 procent. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees ook:

Klink: ‘Invoering landelijk EPD trager dan gepland’

EPD voorspelt kans op huiselijk geweld

ZIS/EPD-leveranciers van alle ziekenhuizen bekend

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.