Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorginstellingen profiteren van wijzigingen groenregeling

Zorginstellingen kunnen profiteren van recente wijzigingen in de groenregeling van het ministerie van VROM bij de bouw en renovatie van gebouwen. Het bedrag van deze regeling is verhoogd en ook voor renovatieprojecten is nu financiering beschikbaar.
Zorginstellingen profiteren van wijzigingen groenregeling

Projecten met een groenverklaring komen in aanmerking voor financiering door een groenbank tegen een rente die gemiddeld één procent lager ligt. Het bedrag dat groen gefinancierd kan worden is onlangs voor zeer duurzame nieuwbouw opgetrokken van vierhonderd euro naar zeshonderd euro per vierkante meter vloeroppervlak. Daarnaast is de beperking tot vijfduizend vierkante meter per project geheel komen te vervallen. Door de nieuwe groenregeling is het voordeel voor een gemiddeld gebouw van tienduizend vierkante meter vloeroppervlak drie keer groter dan bij de oude regeling.

Renovatie

Een ander nieuwtje in de gewijzigde groenregeling is de categorie duurzame renovatie. Uitgangspunt is daarbij dat door de renovatie de kwaliteit van het gebouw minimaal op nieuwbouwniveau komt en er een sterke verbetering plaatsvindt van de energiekwaliteit. Het bedrag dat groen gefinancierd kan worden, loopt op tot zeshonderd euro per vierkante meter vloeroppervlak en is afhankelijk van de mate van energiebesparing.

Duurzaam

De groenregeling is gericht op de meest ambitieuze koplopers-projecten in Nederland. De eisen voor de nieuwbouw zijn niet gewijzigd. De eisen voor renovatie betreffen het gebruik van duurzaam hout, energie en waterbesparing, aandacht voor de kwaliteit van het binnenmilieu en een lange functionele levensduur van het gebouw. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

De exacte eisen voor nieuwbouw en renovatieprojecten

‘Efficiënter bouwen tegen hoge vastgoedlasten’

ActiZ wil huisvestingscomponent in één klap invoeren

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.