Zorginstituut beslist pas eind 2015 over spoedzorg

Het Zorginstituut wil dat partijen voor 1 november die kwaliteitsstandaarden aanleveren waarover zij het nu al eens zijn. De rest volgt over een jaar.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorginstituut beslist pas eind 2015 over spoedzorg
Foto: Carina van Aartsen

Zorginstituut Nederland gaat de gesprekken met de brancheorganisaties leiden. Na de zomer gaan ze voor het eerst met elkaar om tafel.

Patstelling

De discussies in de regio over de concentratie van complexe spoedzorg zitten in een impasse. Half juli gooiden de zorgverzekeraars de handdoek in de ring. Zij stuurden het Zorginstituut een brief met het verzoek een oplossing te bieden. Het Zorginstituut wil nu dat zorgverzekeraars, patiëntenclub NPCF, brancheverenigingen van ziekenhuizen NVZ en NFU en de Orde van Medisch Specialisten met elkaar bepalen over welke standaarden zij het eens zijn. Die moeten voor 1 november bij het instituut

1
40

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Het zou een goede zet wanneer de SEH (NVSHV) verpleegkundigen en Stichting LAMP van ambulancezorg Nederland bij de discussie betrokken worden. Tenslotte zijn zij degene die de landelijke richtlijnen en protocollen ontwikkelen en valideren. Persoonlijk ben ik in eerdere functies regelmatig betrokken geweest bij richtlijn ontwikkeling acute zorg als expert bij delphi onderzoek en de ontwikkeling LPSEH. De ervaring heeft geleerd dat juist de gespecialiseerde verpleegkundige de vertaalslag weten te maken van wetenschap naar praktische implicaties en haalbaarheid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.