Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgmanager in Groningse hiv-zaak voor de rechter

Redactie Zorgvisie
Het proces tegen drie verdachten in de Groningse hiv-zaak is vanochtend begonnen. Verdachte Peter M, verpleegkundige en voormalig locatiemanager van woonzorgcentrum St. Jozef in Sappemeer, wordt ervan verdacht veertien mannen opzettelijk te hebben besmet met hiv.

M. heeft injectienaalden gestolen bij verpleeghuis ’t Blauwbörgje, waar hij een paar uur per maand als verpleegkundige werkte. Behalve de naalden zou Peter van zijn werkgever ook plaspillen en een katheter hebben gestolen. Deze spullen werden gebruikt tijdens seksfeesten.

Besmet met hiv

De verpleegkundige Peter wordt ervan verdacht, samen met met zijn partner Wim D. en huisvriend Hans J., veertien mannen opzettelijk te hebben besmet met hiv. Na hen eerst te hebben gedrogeerd zou hij hen hebben verkracht zonder condoom en vervolgens geïnjecteerd met hiv-bloed. Volgens de drie verdachten wisten de slachtoffers maar al te goed naar wat voor feestjes ze gingen. Ze wisten dat er drugs rondgingen en ook dat er onveilige seks werd bedreven, zo verklaren de mannen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Zorgmanager hoofdverdachte hiv-besmetting

500 patiënten mogelijk besmet met hiv

Patiënte Bernhoven niet besmet met hiv

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.