Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Zorgmedewerkers hebben last van pijn en tijdgebrek

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Een op de vijf zorgverleners heeft fysieke pijnklachten na een werkdag, in de ouderenzorg is dat een op de drie werknemers. In meerderheid missen deze medewerkers ondersteuning van hun werkgever.
Zorgmedewerkers hebben last van pijn en tijdgebrek

De helft van de werknemers in de gezondheidszorg overweegt een baan buiten de zorg. Ook ongeveer de helft zegt minder goede zorg te kunnen leveren door tijdgebrek. Dit zijn enkele resultaten uit het onderzoek dat Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland deed, samen met zorgverzekeraar Menzis.

Representatief

Aan het onderzoek deden 3437 medewerkers mee. Onder hen waren 2507 vrouwen en 913 mannen. Onderzoeksbureau Motivaction heeft de gegevens gewogen en spreekt van een representatief onderzoek voor de sector. De meeste deelnemers werken in ziekenhuis-, thuis- en ouderenzorg. Verpleegkundigen en verzorgenden maakten voor 70 procent deel uit van het totaal. ‘Het moet echt veel beter’, vinden Menzis en V&VN. Er is nauwelijks verbetering te zien ten opzichte van vorig jaar, toen hetzelfde onderzoek is uitgevoerd. Menzis was niet bereikbaar voor specifieker commentaar. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.