Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgondernemer wil uitbreiden via crowdfunding

Mark van Dorresteijn
Zorgondernemer Maarten Coolen is een crowdfundingcampagne gestart om twee nieuwe vestigingen van de Been-Kliniek en RSI-Kliniek te starten. Binnen een week heeft hij al 63 procent financiering binnen.
Zorgondernemer wil uitbreiden via crowdfunding
Foto: VacuMedical

Het bedrijf achter de Been-Kliniek en RSI-Kliniek is Vacumedical. Het bedrijf past  vacuümtherapie toe voor de behandeling van been- en RSI-klachten. Via Collin Crowdfund wil oprichter Maarten Coolen 200.000 euro ophalen om op korte termijn vestigingen te kunnen openen in Rotterdam en Hengelo. De campagne startte op 27 augustus 2014 en sindsdien hebben 41 investeerders een bedrag van 126.500 bij elkaar gebracht. Met nog 42 dagen looptijd lijkt het project nu al succesvol te worden.

Been-Kliniek en RSI-Kliniek

Coolen opende in oktober 2013 de eerste vestiging in Utrecht. De behandeling die hij aanbiedt, is vacuümtherapie voor arm- en beenklachten. Met de therapie, waarvan de basis is gelegd bij onderzoek van astronauten, kunnen veel voorkomende aandoeningen als gevolg van vaatproblemen in de benen en armen worden aangepakt: etalagebenen, restless legs, krampen maar ook RSI. Klachten waar zo’n 3,5 a 4 miljoen Nederlanders ooit mee te maken krijgen.

Grote interesse

Coolen: ‘De overgrote meerderheid van onze patiënten merkt al na vier behandelingen een duidelijk resultaat. Die resultaten hebben de interesse voor de therapie alleen maar vergroot. Mensen komen uit het hele land. We draaien momenteel structureel overuren om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Dit momentum willen we graag benutten. Binnenkort gaan we de capaciteit verdubbelen door parallel met twee teams te werken.’ Het bedrijf wil deze marktpositie snel uitbreiden en op korte termijn twee vestigingen openen in Hengelo en Rotterdam, gevolgd door Amsterdam en Schiphol. Uiteindelijke doelstelling is om eind 2015 minimaal tien klinieken in Nederland te realiseren.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.