Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgorganisatie Sensire ontwikkelt digitale kwaliteitsmeter

Zorgorganisatie Sensire heeft samen met adviesbureau Bureau Harrewijn en Partners een digitale kwaliteitsmeter ontwikkeld. De meter maakt het voor medewerkers heel eenvoudig kwaliteitsgegevens in te voeren. De data zijn ook eenvoudig te delen met externe partijen zoals het zorgkantoor of databanken als de CQ-index of Zichtbare Zorg.
Zorgorganisatie Sensire ontwikkelt digitale kwaliteitsmeter

Volgens manager Suzanne Broens van Sensire kent het systeem vele voordelen. “Het stelt ons in staat continu met actuele kwaliteitsgegevens te werken. En daardoor continu te verbeteren. De gegevens op Zichtbare Zorg worden maar een keer per jaar vernieuwd. Dan werk je dus eigenlijk met oude gegevens. Dankzij dit systeem hoeft dat niet meer.” Sensire ontwikkelde het systeem in samenhang met de overstap naar kleinschalige zorg in wijkteams. “Je kunt in het systeem niet alleen op het niveau van de cliënt data zien, maar ook op het niveau van aparte kleinschalige wijkteams of individuele verzorgingshuizen. En uiteraard op managementniveau. Dat is handig in de kwaliteitssturing en verbetering.”

ECD

Een andere functionaliteit van het systeem is de mogelijkheid te koppelen met het elektronische cliëntendossier (ECD). “Zo kunnen cliënten zelf zien hoe het met hun kwaliteit van zorg staat”, zegt Broens. “Die gegevens zijn natuurlijk voldoende beschermd zodat cliënten niet van elkaar de gegevens kunnen zien.”

Product

Sensire wil het product aanbieden aan andere zorgaanbieders. “Het scheelt medewerkers tijd voor het invoeren. Als alle kwaliteitsinstituten willen koppelen met ons systeem gaat het ook tijd schelen met het aanleveren van data”, aldus Broens. “Het is al gekoppeld aan de Zichtbae Zorg portal, zorgkantoor en/of inspectie zouden bijvoorbeeld door inloggen direct naar het actuele niveau van kwaliteit van een zorgorganisatie kunnen kijken.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NPCF-directeur Wind ziet rol voor patiëntenbeweging bij ontwikkeling kwaliteitsinstituut’

‘Maak kwaliteitsonderzoeken niet openbaar’

‘Zorgsysteem stimuleert kwaliteit nauwelijks

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.