Zorgorganisaties zuchten onder declaratiechaos gemeenten

Door de verscheidenheid aan declaratieformats heeft een groot deel van de gemeenten haar zorgaanbieders in de Wmo nog niet betaald. De onbetaalde rekeningen vormen een financieel risico voor zorgbedrijven.
Zorgorganisaties zuchten onder declaratiechaos gemeenten
Foto: Roos Koole

In de eerste maand van dit jaar betaalde 44,71 procent van de gemeenten zorgaanbieders op tijd uit. In februari betaalde 37,5 procent van de gemeenten zorgaanbieders binnen de termijn. In maart kwam slechts 26,74 procent van de gemeenten tijdig over de brug. Dat blijkt uit gegevens van de bedrijven Technology To Serve BV (TTS) en Care Expert. Deze ondersteunende bedrijven helpen zorgaanbieders met declareren in circa negentig gemeenten. Bestuurder Barend van Leeuwen van PrivaZorg ziet hetzelfde gebeuren in zijn organisatie. ‘We moeten erg lang wachten op ons geld en dat heeft alles te maken met de complexiteit van zorgomschrijvingen en

8
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.