Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgstroom laat 150 hulpen en 500 alphahulpen gaan

Zeer pijnlijk, maar onvermijdelijk. Zo noemt directeur Leon Phernambucq van zorgorganisatie Zorgstroom het besluit om 150 huishoudelijke hulpen en 500 alphahulpen te ontslaan op Omroep Zeeland. ‘Door landelijke bezuinigingen op de zorg, wordt het licht huishoudelijke werk niet meer vergoed. Gevolg is deze ontslagronde’, aldus Phernambucq.
Zorgstroom laat 150 hulpen en 500 alphahulpen gaan
Foto: ANP Roos Koole

Zorgstroom vraagt voor zeventig huishoudelijke hulpen in loondienst ontslag aan. Van 75 medewerkers met een tijdelijk contract, wordt het contract niet verlengd.

Afvloeiingsregeling

Alle medewerkers zijn op de hoogte gebracht van hun ontslag. Op 12 september gaat Zorgstroom in gesprek met de bonden over een afvloeiingsregeling.

Einde verhaal

Phernambucq noemt deze ontslagronde op Omroep Zeeland het zwaarste dat hij in 24 jaar heeft moeten doen als directeur. ‘Mensen werken soms vele jaren bij Zorgstroom en daar moet je dan tegen zeggen dat het einde verhaal is. Ik heb een pokkenweek gehad. ‘

Geen vergoeding

500 alphahulpen, die werken in dienst van de klant, worden nu bemiddeld door Zorgstroom. Die bemiddeling stopt in 2015. Het huishoudelijk werk door alphahulpen wordt naar verwachting in 2015 niet meer door de gemeenten vergoed.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.